Belépés

Felhasználónév:

Jelszó:Emlékezz rám

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó ]


Chat Box
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj

Kedves Lakosok! 2015. január 1. napjától az önkormányzat tulajdonában lévő Monostorpályi M.F.Ü. Kft. fogja végezni településünkön a hulladék gyűjtést és szállítást. A cég honlapján a www.monostorpalyimfu.oldalunk.hu minden egyes információ rendelkezésre áll, de keressék bizalommal a kollégákat az eddig megszokott módon. Az eddigi rendezett és fegyelmezett hulladékgyűjtést minden Lakosnak tisztelettel megköszönjük. Juhász Péter jegyző
Kedves Lakosok! 2015. január 1. napjától az önkormányzat tulajdonában lévő Monostorpályi M.F.Ü. Kft. fogja végezni településünkön a hulladék gyűjtést és szállítást. A cég honlapján a www.monostorpalyimfu.oldalunk.hu minden egyes információ rendelkezésre áll, de keressék bizalommal a kollégákat az eddig megszokott módon. Az eddigi rendezett és fegyelmezett hulladékgyűjtést minden Lakosnak tisztelettel megköszönjük. Juhász Péter jegyző
Kedves mindenki! A honlapon elég sok téves információ áll a falu természetvédelmi értékeit illetően. Keressenek meg és kijavítom szívesen.
Kedves Lakosok! A gyermekétkeztetés továbbra is TÉRÍTÉSMENTES, azaz ingyenesen igénybe vehető. Az ide vonatkozó 2014.09.15. napi rendelet-módosítás csupán a bölcsődések vonatkozásában teszi bele a REGGELI szót a rendelet Mellékletébe, de attól nekik is és minden óvodásnak, bölcsődésnek, iskolásnak INGYENES az étkezés. Juhász Péter jegyző (2014.09.13.) Ui.: Ezt a félreértések elkerülése végett írtam.
Az előző két üzenet együtt kezelendő. Mai=2014.09.08. Juhász Péter HVI vezetője
Tájékoztatok mindenkit, hogy a mai HVB 17:00 órai utáni ülés (sorsolásról) a Monostorpályi Polgármesteri Hivatalban (4275 Monostorpályi, Bajcsy Zs. utca 1.) lesz. Juhász Péter HVI vezetője
Tájékoztatok mindenkit, hogy a helyi választási bizottság a jelöltek szavazólapon történő sorrendjéről 2014.09.08.-án 17:00 óra után dönt. Az ülés nyilvános. Juhász Péter HVI vezetője
Kedves Cimbi! Mióta feljelentették az önkormányzatot „jóakarók” evégett is többek között, azóta fokozottan ügyelünk a határidők betartásában. Köszönöm jelzését, hogy szólt. Köszönettel és Tisztelettel: Juhász Péter jegyző
cimbi - []
Szép napot mindenkinek. Érdeklődni szeretnék a jegyzőkönyveket mikor lehet látni ?
Monostorpályi Község Önkormányzata nevében Boldog Nőnapot kívánok valamennyi kedves Hölgy lakosainknak. Juhász Péter jegyző
A tavaszi lomtalanítás időpontja: 2014.03.18.
Kedves Lajos! Én 20.000 Ft-ot fizettem be az önkormányzatnak a traktor használatáért, ami tegnap (csütörtök) állt rendelkezésemre reggel 8 órától, 13 óráig, két fuvar fa szállításával. Tudomásom szerint 7.000 Ft/kanyar a faluban a többi fuvarozó által a fa elszállítása az erdőről, viszont én 10.000 Ft/kanyart számoltam, ezért a 20.000 Ft. Számoltam ugyanis azzal, hogy nem kerülöm el a figyelmét! Az emberek, akik segítettek nekem, azok a tegnapi és tegnapelőtti nap szabadságon voltak, a napszámukat én fizettem ki nekik. Nincs kiváltságról szó egyébként, amennyiben a lakosság részéről jelzés érkezik, úgy segítséget fogunk adni.
Önkormányzatunk nevében valamennyi Kedves Lakosunknak Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk. Juhász Péter jegyző
cimbi - []
Tisztelt Képviselők! Hallják a lakosság segélykiáltásait.
Minden kedves és szeretett Édesanyának Boldog Anyák Napján kívánunk Önkormányzatunk nevében. Juhász Péter jegyző
A chatboxban adatbázis bővítése céljából a már 2. éve esedékes karbantartást eszközöltük. Az eddigi üzenetek törlésre kerültek. További kellemes beszélgetést kívánok minden kedves vendégünknek! (Természetesen sem a hozzászólásoknál sem a fórumban nem lesz szükség hasonló karbantartásokra, mivel ott témákra szedve aktuális dolgokat meg lehet tárgyalni tehát elég csak a témát deaktiválnunk ha már nincs használatban. Természetesen, kötetlen beszélgetésekre, továbbra is bátran használják a chatboxot is. Következő karbantartás ismét csak évek múlva lesz esedékes, természetesen ez függ a kihasználtságtól is.)

Élő Chat oldalunk, a következő képre kattintva érhető el!

Online TV oldalunk a következő képre kattintva érhető el!

"HOMOBA" projekt
HOMOBA projekt
Oldalunkon megtekinthető és letölthető PDF dokumentumok megnyitásához szükséges, a közismert Adobe Reader program, amit látogatóink az alábbi linkre kattintva letölthetnek.

Legújabb fórumüzenetek
Írta: Kiss István
Különleges hotelt építettek fel Debrecentől 30 kil[tovább ...]


Írta: Kiss István
Ismét van élősúlyban eladó (tápmentes) tanyasi híz[tovább ...]


Írta: Szabó József
2013. július 28-án vasárnap 18 órától a Művelődési[tovább ...]


Írta: Szabó József
Egy kedden megjelent kormányrendelet tervezet szer[tovább ...]


Írta: Szabó József
Új információ a beruházásról, kiválasztásra került[tovább ...]


Írta: Szabó József
Ismételten minden féle pletykák mende-mondák kerin[tovább ...]


Írta: Kiss István
200-220 kg körüli tápmentes, nem vastag szalonnájú[tovább ...]


Írta: Szabó József
Tisztelt Falusi!Ma, tehát 2012. szeptember 7-én ni[tovább ...]


Írta: FALUSI
Tisztel Polgármester Úr!Ez általános válasz amit m[tovább ...]


Írta: Szabó József
Falusi! A csatorna beruházáshoz szükséges befizeté[tovább ...]


Számláló
Ma
Összesen: 0
Egyedi: 0

Legtöbb
Összesen: 297
Egyedi: 182

Oldal ...
Összesen: 302093
Egyedi: 81083
Credits
Upgraded By ifj. Sapi Imre.
ifjsapiimre@monostorpalyi.hu

Copyright © 2010 www.monostorpalyi.hu - Monostorpályi Önkormányzatának weboldala. Minden jog fenntartva. Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Monostorpályi Online

Fórumok
Monostorpályi Online :: Fórumok :: Monostorpályi Online Társalgó :: Monostorpályi Fórum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Szennyvíz beruházás
Oldal:  [1] 2 3
Moderátorok: Webmester, Kondor Ági
Szerző Üzenet
Szabó József
v jan 09 2011, 10:41
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Ezzel kapcsolatban ide irhattok, kérdezhettek!
Vissza az elejére
utazó
k jan 11 2011, 08:04
Regisztrált tag #481
Regisztrált: h jan 10 2011, 01:58
Üzenetek: 3
A szennyvíz beruházással kapcsolatban, azt szeretném kérdezni vajon tájékoztatták-e a lakosokat, hogy a bele egyezéssel a víz díj a duplájára emelkedik.Monostorpályiban egyébként is irreálisan magas a víz díja.Semmihez nem járulnak hozzá sem a szemét sem a víz díjhoz,mint más falukban. Gondolják az emberektől még többet tudnak elvenni, mikor már sok a házak árverése, mert tönkre mentek a családok.
Vissza az elejére
cimbi
k jan 11 2011, 08:32
Regisztrált tag #361
Regisztrált: k jan 04 2011, 07:38
Üzenetek: 16
Tisztelt Monostori lakosok! Tudják-e ,hogyha nem tudják kifizetni a szennyvíz beruházás költségeit (lakástakarék nyolc évig, emelt vízdíj, kötelező rákötés) akkor, az adósság ráterhelhető az ingatlanra is és ez örökölhető.Az önkormányzatnál tudják a legjobban ,hogy hány ember él segélyből és ebből a segélyből ezt a csatorna díjat nem fogják tudni kifizetni.A kuka díj is 800 forinttal indult és most alig pár évre rá már 4000 forint felett van.Addig nyújtózkodjanak az emberek míg a takaró ér .
Vissza az elejére
Szabó József
sze jan 12 2011, 09:04
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Kedves Boszorka! Ha ott volt az általunk szervezett tájékoztató fórumon, a Jegyző Úr mindenre kiterjedően válaszolt! Igen az önkormányzatnál nagyon jól tudjuk mennyien élnek segélyből. Ezért tartjuk fontosnak, hogy mindenkit TÁJÉKOZTASSUNK, és nem fenyegetünk, mint más településeken, hogy milyen lehetőségeink vannak! Ennek ismeretében a monostori, a hosszúpályi és a hajdúbagosi lakosok - és nem az Önkormányzatok - döntik el, hogy megvalósuljon ez a beruházás, vagy nem! A döntés tehát az Önök kezében van, ami bármi is lesz a Hivatalnak, a képviselőknek, a polgármesternek azt tiszteletben tartva kell dolgozni tovább! Milyen lehetőségek vannak:
1. A 3 településen nem lesz meg a lakosok 67%-nak a támogatása a beruházáshoz, nem alakul meg a Víziközműtársulás, nem épül meg a csatorna hálózat! A lakosoknak nem kell fizetnie az 1980 Ft-ot, de VALÓSZÍNŰLEG a nem túl távoli jövőben bírságot kell fizetni a talajszennyezésért, mely VALÓSZÍNŰLEG több lesz, mint az 1980Ft és a csatornadíj összesen!
Az Önkormányzatoknak vissza kell fizetnie az 1. fordulóban kapott EU-s pályázati támogatásokat /85%/, valamint az Önerő alapból kapott támogatást, plusz az ezekre eső kamatokat! Ez így összerázva kb 40-45 millió Ft/önkormányzat!
2. A 3 településen a lakosok legalább 67%-a támogatja a beruházást, megalakul a Víziközműtársulás, megkötik a Lakástakarékpénztári szerződéseket, elkezdik fizetni az 1980 Ft-os havi díjakat, kiírják a közbeszerzést, elindul a beruházás, kb 1,5 év alatt elkészül a csatornahálózat. Biztosan lesznek olyanok akik nem tudják, és lesznek olyanok is akik nem akarják fizetni a hozzájárulást! Ez adók módjára behajtható, az ingatlanra terhelés csak a legutolsó lehetőség.
A kukadíjról: a Jegyző Úrral voltunk az AKSD-nél és a következő tájékoztatást kaptuk az elmúlt évben nem lett kevesebb az elszállított hulladék mennyisége, sőt egy kicsit még nőtt is! Azzal szemben, hogy sokan azt állítják nekik szinte nincs is szemetük, elég lenne ha havonta 1-2 alkalommal lenne szállítás! A település lakóinak több mint 3 millió Ft tartozása van a szolgáltatóval szemben! Ezek azok a tények amelyek meghatározzák a díjat, tehát az elszállított szemét mennyisége, valamint a felhalmozott adósság! Erről bővebben néhány nap múlva küldünk közös tájékoztatót az AKSD-vel. Az olyan példákat meg a végtelenségig lehetne sorolni, hogy mi mennyibe került valamikor, és mennyit kell érte fizetni most.
Valóban addig nyújtózkodjunk ameddig a takarónk ér!
Ha van még kérdése csak tessék!
Tisztelettel:
Szabó József
Vissza az elejére
Szabó József
sze jan 12 2011, 09:07
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Bocsánat az előbbi megszólításból kimaradt Cimbi, neki is küldtem a választ!
Vissza az elejére
Szabó József
sze jan 12 2011, 09:20
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Sziasztok!
A Chatboxba hosszú, ezért ide tettem be, nem vicc, de sajnos nagyon jellemző a mai Magyarországra!

*Istennel beszélget egy ember:
*
*Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol.
*Isten odavezeti két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi az
embernek, hogy betekintsen
*
*A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy
nagy fazék, benne ízletes raguval.
*Az embernek elkezdett csorogni a nyála.
*Az emberek, akik az asztal körül ültek csont soványak és
halálsápadtak voltak. Az összes éhezett.
Mindegyiknek egy hosszú nyelû kanál volt a kezében, odakötözve a
kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy kanállal.

De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a karjuk, nem tudták a
kanalat a szájukhoz emelni.
*A szent ember megborzongott nyomorúságukat, szenvedésüket látva.

Isten ekkor azt mondta: Amit most láttál az a Pokol volt.
Majd mindketten a második ajtóhoz léptek.
*Isten kitárta azt és a látvány, ami a szent elé tárult, ugyanaz
volt, mint az elõzõ szobában.

Ott volt egy nagy kerek asztal, egy fazék finom raguval, amitõl ismét
elkezdett folyni a szent ember nyála.

Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelû kanalat tartottak a
kezükben.
*De ez alkalommal az emberek jól tápláltak, mosolygósak voltak és
nevetve beszélgettek egymással*.
*A szent ember ekkor azt mondja Istennek: Én ezt nem értem!
*Ó, pedig ez egyszerû - válaszolja Isten - ez igazából csak
'képesség' kérdése. õk megtanulták egymást etetni, míg a falánk és önzõ
emberek csak magukra gondolnak.
*
*'Amikor csak magunkra gondolunk... a Pokol van itt a Földön.'
Vissza az elejére
Tóth Zoli
h jan 17 2011, 09:26
Regisztrált tag #521
Regisztrált: h jan 10 2011, 08:42
Üzenetek: 2
Tisztelt Polgármester Úr!
Kérdésem csak az lenne, ha a szennyvízzel kapcsolatban meghatározott időre minden kedvezően alakul / amiben reménykedem /, akkor míg a szennyvíz hálózat ki nem épül és nem lesz megoldott a szennyvíz elvezetés, az aknák szippantása az továbbra is a lakosság pénztárcáját terheli? Kérdésemet azért is fogalmaztam meg, mivel a kezdetekkor elhangzott olyan is, hogy havi egyszeri szippantás díjmentesen történik előzetes bejelentés alapján. Kérdésemet nem a telhetetlenség fogalmaztatta meg, de érdekel, hogyha kedvező alakulások után elkezdjük fizetni a részleteket, remélhetünk-e ennyi kedvezményt?
Várom megtisztelő válaszát!   Köszönettel Tóth Zoli
Vissza az elejére
cimbi
k jan 18 2011, 07:58
Regisztrált tag #361
Regisztrált: k jan 04 2011, 07:38
Üzenetek: 16
Tudjátok-e ,hogy a 67% -hoz elegendő kevesebb is ,mert az önkormányzat ingatlanjai is bele számítanak ebbe a 67 % ba.Mindenki szóljon a témához mindenki aki teheti,mert még nem késő!!!!!
Vissza az elejére
Anikó
k jan 18 2011, 08:45
Regisztrált tag #121
Regisztrált: k dec 14 2010, 04:50
Üzenetek: 2
Az jó, hogy az önkormányzati ingatlanok is beleszámítanak, akkor legalább hamarabb meglesz a 67% és hamarabb lesz csatorna!!!!!!!smile.gif
Vissza az elejére
Szabó József
sze jan 19 2011, 08:46
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Igen, a darabszámba természetesen minden olyan ingatlan beleszámít, ahol a terv alapján kiépül a csatorna, tehát az önkormányzati ingatlanok is!
Vissza az elejére
Szabó József
sze jan 19 2011, 08:53
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Tisztelt Tóth Úr!
Nem tudom aki ilyet mondott, miért mondta és pontosan mire gondolt, de a szervezőktől rákérdezek és válaszolok hamarosan!
Köszönöm a türelmet!
Szabó József
Vissza az elejére
Tóth Zoli
cs jan 20 2011, 09:11
Regisztrált tag #521
Regisztrált: h jan 10 2011, 08:42
Üzenetek: 2
Köszönöm válaszát, de amiről írtam és kérdeztem még a kezdetekkor hallottam. Nem 100%-os információ ként hanem egy elejtett kijelentésként.Ezért is kérdeztem rá, hogy hiteles és megbízható forrásból kapja választ. Tisztelettel Tóth Zoli
Vissza az elejére
Lajos
szo jan 22 2011, 06:27
Regisztrált tag #441
Regisztrált: szo jan 08 2011, 10:51
Üzenetek: 1
Ha annyira jó lenne a szennyvíz akkor a valós állítanák a lakosoknak és nem pedig össze-vissza beszélnének. Hogy itt a 80 %-a megvan. Hajdúbagoson is megvan és Hosszúpályiban is pedig ez nem így van.  Miért kellett meghosszabbítani  az aláírást a szennyvízzel kapcsolatban a képviselő testületnek?  Ha belebukik a falu akkor a képviselők és a polgármester vállalja a felelősséget? Ha az Önkormányzat belebukik akkor Őket csak leváltják  mi pedig fizetünk mint lakosok még 8 évig vagy ki tudja meddig nyögjük.
UI: Nem is a Pokolban és nem is a Mennyben vagyunk (még) az asztal köré ülhetünk, de a ragu hiányzik és abból nem tudunk enni és etetni sem.
Vissza az elejére
Szabó József
v jan 23 2011, 07:57
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Tisztelt Lajos! Megértem, hogy benned és még másokban is vannak kételyek, félelmek, aggodalmak a beruházással kapcsolatban. A rendelkezésre álló információkat megpróbáltuk eddig is és ezután is megosztani mindenkivel, hogy ezek ismeretében tudja mindenki eldönteni, hogy csatlakozik vagy nem a projekthez. Nem hiszem, hogy össze-vissza beszélnénk. A szervező cég tájékoztatójában, ha jól emlékszem az szerepel, hogy az általuk megkérdezettek 80%-a támogatja a csatorna beruházást! Ez nem azt jelenti, hogy 80% már aláírta a szerződést!!! Jelenleg is folyik a munka, gyűjtik a szerződéseket, ehhez a munkához adott határidő hosszabbítást a képviselő testület a szervező cégnek 2011. február 15-ig! Ha addig nem sikerül számukra összegyűjteni a 3 településen a szükséges mennyiségű aláírt szerződést, akkor vagy saját szervezésben, vagy új szervező céggel folytatódik a szervezés! A második fordulóhoz tavasz végéig nyár elejéig lehet összegyűjteni a szükséges támogató aláírásokat! A felelősség kérdése: sokan sokféle felelősséget kell, kellene vállaljanak tetteikért! Ez alól természetesen nem kivétel a polgármester a képviselők és a lakosok sem! De had kérdezzek vissza, szerinted kinek kellene a felelősséget vállalnia amikor egyre több, és egyre fiatalabb korú rákos, asztmás, allergiás és egyéb környezeti ártalmakra visszavezethető betegségben szenvedő van a környezetünkben! Ezek sajnos egy jó része amiatt van, hogy felelőtlen emberek a szennyvizet szivattyúval kiengedik a kertbe, a vízelvezető árokba, ahonnan szennyeződik a talaj, a növények, a vízbázis, a párolgással a levegő! Az Ön logikája alapján azok is firtathatnák a polgármester és a képviselők felelősségét, akik szeretnék a csatornát, de valamiért nem valósul meg! Ez a nyuszikás vicc esete: ha van rajta sapka azért, ha nincs akkor azért ... A lakosok között van a polgármester és a képviselők is, tehát nekik is fizetni kell 8 évig, ha így dönt a TÖBBSÉG, akkor is, ha nem választják meg őket 4 év múlva. Azt kérem próbáljuk meg egymást komoly érvekkel meggyőzni, de számomra nehezen elfogadható a havi 1980 Ft-ról szóló fizetési nehézségre való hivatkozás egy havi több ezer forintos interneten keresztül!
Vissza az elejére
cimbi
v jan 23 2011, 09:35
Regisztrált tag #361
Regisztrált: k jan 04 2011, 07:38
Üzenetek: 16
Tisztelt Polgármester Úr . Engem nem az 1980 ft aggaszt,hanem az a tény ,hogy 3millió ft a kuka tartozásunk ,hogy rendszeresen 50-60 fő nem fizeti a víz dijjat.hogy  egyre több lakóház kerül elárverezésre.Igaz sok ember rákos  és biztos ,hogy károsa talajvíz ,de a levegő is káros a mobil telefon is káros tehát azokat is meg kellene valahogy szüntetni .Mondjuk egy ujjabb adóval .Az hogy az ember elveszti a lakását ,hogy nem, tud normális életet élni esetleg retteg attol .hogy az utcára kerül az nem baj?Vagy hagy huljon a férgese?Az adatok azt mutatják ?hogy az emberek nem tudják már tovább huzni a nadrágszíjjat .Igaz sokan dohányoznak isznak stb.de miért! Csak nem stresszesek egy picikét ,de biztos csak egy rossz szokás .A fiatalok is biztos azért drogoznak egyre többen ,mert ...bocsánat eltértem a témáol.Csak azt akartam mondani ,hogy kenyérre sem lesz hamarosan pénzünk ha így haladunk nemhogy csatornázásra.Mellesleg még egy aggodalmam van .Ez a csatorna ,mint minden más beruházás ma magyarországon el lesz .... va.és nem 3 milliárdba fog kerülni ,hanem többe,ugyanis ma ez megy az országba .Esetleg ha , á csak nem jo.
Vissza az elejére
Szabó József
h jan 24 2011, 01:35
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Szia Cimbi! Igen van igazság abban amit írtál, én is azzal kezdtem, hogy megértem a kételyeket, félelmeket, az aggodalmakat! De azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy az aki egészséges, mindent könnyebben old meg, könnyebben tesz, "olcsóbb" számára az élet! Hiszen nem esik ki a munkából, vagy szívesebben alkalmazzák, mert betegség nem akadályozza a munkavégzésben, nem kell orvostól orvosig járnia, nem kell gyógyszerekre költenie, és még sorolhatnánk sokáig. Ha azt mondjuk, hogy az egészségünk a legfontosabb, hiszen szoktuk mondani, hogy csak egészség legyen a többi majd jön magától! Akkor most, amikor közvetlenül tehetünk a magunk, a gyerekeink, az unokáink egészségéért, miért nem tesszük meg? Ez is felelősség, visszautalva Lajosra, amit mindenkinek vállalnia kellene, és nem másra hárítani! A kuka tartozásról csak annyit, hogy meglepődnél, mint ahogy én is meglepődtem, mikor megkaptam az AKSD-től a listát, hogy kik tartoznak! Nem csak és nem feltétlenül azok akikről gondolnánk! Akik dohányoznak, isznak, drogoznak írod picit stresszesek és azért teszik ezeket. Ma nem tudom lehet-e Magyarországon, olyan embert találni, aki valamiért ne stresszelne, érezné magát valamiért rosszul, kellemetlenül! De ettől függetlenül nincs 10 millió alkoholista, drogos, vagy dohányos az országban! Remélem nem is lesz!
Vissza az elejére
cimbi
h jan 24 2011, 07:19
Regisztrált tag #361
Regisztrált: k jan 04 2011, 07:38
Üzenetek: 16
Tisztelt Polgármester ÚR.Attól nem leszünk egészségesebbek ,ha azon idegeskedünk nap mint nap,hogy mikor jön ránk a behajtó,mert ez az egész oda vezet.Érdeklődnék ,hogy monostorpályi Polgármesteri Hivatal,miért nem támogatja a lakosságot pl. a kuka díjban,mint más hivatal .
Vissza az elejére
Szabó József
h jan 24 2011, 08:08
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Üdv Cimbi! Örülök neki, ha van olyan önkormányzat ma Magyarországon, amelyik meg tudja valósítani fejlesztési elképzeléseit, tudja biztosítani pályázatokhoz az önerőt, és még ezen felül futja neki a lakosság ilyen módon való támogatására! Mi a költségvetésünkből az épületeink karbantartására valót is nehezen tudjuk kigazdálkodni, a pályázatokhoz való önerőről nem is beszélve. Természetesen megpróbáljuk megoldani, és a lehetőségeinkhez mérten segíteni a lakosokat is. A Jegyző Úr segítségével sikerült pályázni egy élelmiszer szállítmányra /liszt, tészta, kukorica/ melyből kb 400 családnak tudunk adni csomagot. Lehetett volna ez is bővebb, több családot érintő nagyobb adomány, de ehhez még a nyáron kellett volna pályázni. Ne tőlem kérdezd miért nem tették meg akkor!
Vissza az elejére
utazó
k jan 25 2011, 11:11
Regisztrált tag #481
Regisztrált: h jan 10 2011, 01:58
Üzenetek: 3
Tisztelt Polgármester Úr. Válaszát köszönöm, ugyan teljes mértékben mellé illetve nem a kérdésre válaszolt. A tájékoztatás hogy mire akarják az unióra hivatkozva rávenni a tájékozatlan embereket. A kötelezettség nem a lakosokra hanem önökre vonatkozik, csak mint mindent át akarják hárítani az emberek zsebére a költségeket.Szerezzék vissza az Önóból el veszett pénzt, a bűnügy nem évül el.Ezért van a jól fizet jogászuk: most kérdés? Valóban 1.5 millában került az Önó 5.méter kerítés? És valóban olyan sok só kell az étkezéshez?Évente hányszor lehet az orvosnak Külföldön síelni(mert most is ott van).A jól fizettet moderátor(Sápi)hány család tag van már az önkormányzat holdudvarában?

*Istennel beszélget egy ember:Erre a válaszom. Igen akik a fazék körül ülnek jól lakatják egymást, de mi van a többi emberrel? Azok fizetik a lakomát?
Vissza az elejére
Szabó József
sze jan 26 2011, 09:49
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Üdv Boszorka! Valóban neked akartam válaszolni, de véletlenül a Cimbi írására válaszoltam, a tiedre meg nem most pótolom. Igen, szerintem mindenki tisztában van vele, ha megépül a csatorna, akkor csatornadíjat kell fizetni! Nem tudom a dupla vízdíjjal erre gondoltál?

Magas vízdíj: valóban van olyan település, ahol alacsonyabb és van olyan ahol magasabb a vízdíj és azok is magyarországi települések.

Az önkormányzat semmihez nem járul hozzá: ezt Cimbi is felvetette ide másolom amit neki is írtam; "Örülök neki, ha van olyan önkormányzat ma Magyarországon, amelyik meg tudja valósítani fejlesztési elképzeléseit, tudja biztosítani pályázatokhoz az önerőt, és még ezen felül futja neki a lakosság ilyen módon való támogatására!
Mi a költségvetésünkből az épületeink karbantartására valót is nehezen tudjuk kigazdálkodni, a pályázatokhoz való önerőről nem is beszélve.

Természetesen megpróbáljuk megoldani, és a lehetőségeinkhez mérten segíteni a lakosokat is. A Jegyző Úr segítségével sikerült pályázni egy élelmiszer szállítmányra /liszt, tészta, kukorica/ melyből kb 400 családnak tudunk adni csomagot. Lehetett volna ez is bővebb, több családot érintő nagyobb adomány, de ehhez még a nyáron kellett volna pályázni.
Ne tőlem kérdezd miért nem tették meg akkor!" Az árverezett házak tulajdonosai nem mindegyike önhibáján kivül került ebbe a helyzetbe, ilyen is van, de ne általánosítsunk! A településen és a település határában nagyon sok műveletlen, parlagon hagyott föld, kert van, amelyen lehetne gazdálkodni. De ez munkával jár, többel mint a "pénzes postás", vagy a "sült galamb" várása! Unió-tájékozatlan emberek: miért lennének tájékozatlanok az emberek?

Mindenki utána nézhet, járhat dolgoknak, összehasonlíthatja ezt a beruházást más településen már befejeződött projektel. De azt kérem, ha valaki ilyet tesz, akkor ahogy mondani szokták a körtét a körtével az almát az almával hasonlítsa össze!

Az Unióval szintén nem tudom mire gondoltál, az tény, hogy az Unió most 85%-os támogatást ad ehhez a beruházáshoz, az is tény, ha nem akarjuk mégsem megcsinálni a beruházást vissza kell fizetni az eddig kapott EU-s támogatást, az is tény, hogy ebben az esetben évekre kizárjuk magunkat a hasonló Uniós pénzektől!

A kötelezettség MINDENKIRE vonatkozik, az önkormányzatra és a lakosokra egyaránt! A döntést viszont a lakosok hozzák meg, tehát a lakosok kötelezhetik az önkormányzatot és nem fordítva! Az ÖNO-ból nem elveszett a pénz, hanem ellopták! A rendőrség lezárta a nyomozást, a tettes ismeretlen! Kitől szerezzük vissza? Ki a jól fizetett jogászunk, és neki mi köze van ehhez? Ki állította, hogy 1,5 millába került a kerítés, én egyelőre egy 50 ezer forintos számlát láttam erről!

A konyhai beszerzések átalakítás alatt vannak, komoly megtakarítást tudunk elérni az már most is látszik! A doktor úrnak is van szabadsága, melyet önállóan oszt be! Ismét egy jól fizetett megszólítás, kicsit sokat kotorászol más zsebében!!!

Nem tudom tisztában vagy-e vele, hogy egy ilyen honlap elindítása, folyamatos karbantartása mennyi munkával jár? Én felajánlom neked azt a pénzt, amit Ifj Sápi Imrének fizetünk, ha Te vállalod, hogy napi 4-6 órát dolgozol a településért, melyet közösen határozunk meg, ha kell éjszaka is! Lehet nem vállalnád sokáig, de az ajánlatom áll!

A holdudvaros megjegyzésedből pedig süt a rosszindulat, de tiszteletben tartva nem kommentálom!

Szerintem sikerült megfelelő embereket találni eddig a megfelelő helyekre! Fiatal, lendületes, tanult, lelkiismeretes, szorgalmas emberek! Büszke vagyok rájuk, és remélem a település lakói is azok lesznek, örülök, hogy velük dolgozhatom! Más településen örülnének, ha minél több státuszt, állást helyiek tölthetnének be, itt pedig néhányan elkezdenek összeesküvés elméleteket gyártani, sugallni! Ez lehet irigységből, rosszindulatból egyik sem szép dolog! A kis történetnek nem az volt a tanulsága amit Te kiértettél belőle! Kicsit hosszú lett, de remélem nem maradt ki semmi!


[ Módosítva sze jan 26 2011, 10:08 ]
Vissza az elejére
Oldal:  [1] 2 3  

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.