Belépés

Felhasználónév:

Jelszó:Emlékezz rám

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó ]


Chat Box
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj

Kedves Lakosok! 2015. január 1. napjától az önkormányzat tulajdonában lévő Monostorpályi M.F.Ü. Kft. fogja végezni településünkön a hulladék gyűjtést és szállítást. A cég honlapján a www.monostorpalyimfu.oldalunk.hu minden egyes információ rendelkezésre áll, de keressék bizalommal a kollégákat az eddig megszokott módon. Az eddigi rendezett és fegyelmezett hulladékgyűjtést minden Lakosnak tisztelettel megköszönjük. Juhász Péter jegyző
Kedves Lakosok! 2015. január 1. napjától az önkormányzat tulajdonában lévő Monostorpályi M.F.Ü. Kft. fogja végezni településünkön a hulladék gyűjtést és szállítást. A cég honlapján a www.monostorpalyimfu.oldalunk.hu minden egyes információ rendelkezésre áll, de keressék bizalommal a kollégákat az eddig megszokott módon. Az eddigi rendezett és fegyelmezett hulladékgyűjtést minden Lakosnak tisztelettel megköszönjük. Juhász Péter jegyző
Kedves mindenki! A honlapon elég sok téves információ áll a falu természetvédelmi értékeit illetően. Keressenek meg és kijavítom szívesen.
Kedves Lakosok! A gyermekétkeztetés továbbra is TÉRÍTÉSMENTES, azaz ingyenesen igénybe vehető. Az ide vonatkozó 2014.09.15. napi rendelet-módosítás csupán a bölcsődések vonatkozásában teszi bele a REGGELI szót a rendelet Mellékletébe, de attól nekik is és minden óvodásnak, bölcsődésnek, iskolásnak INGYENES az étkezés. Juhász Péter jegyző (2014.09.13.) Ui.: Ezt a félreértések elkerülése végett írtam.
Az előző két üzenet együtt kezelendő. Mai=2014.09.08. Juhász Péter HVI vezetője
Tájékoztatok mindenkit, hogy a mai HVB 17:00 órai utáni ülés (sorsolásról) a Monostorpályi Polgármesteri Hivatalban (4275 Monostorpályi, Bajcsy Zs. utca 1.) lesz. Juhász Péter HVI vezetője
Tájékoztatok mindenkit, hogy a helyi választási bizottság a jelöltek szavazólapon történő sorrendjéről 2014.09.08.-án 17:00 óra után dönt. Az ülés nyilvános. Juhász Péter HVI vezetője
Kedves Cimbi! Mióta feljelentették az önkormányzatot „jóakarók” evégett is többek között, azóta fokozottan ügyelünk a határidők betartásában. Köszönöm jelzését, hogy szólt. Köszönettel és Tisztelettel: Juhász Péter jegyző
cimbi - []
Szép napot mindenkinek. Érdeklődni szeretnék a jegyzőkönyveket mikor lehet látni ?
Monostorpályi Község Önkormányzata nevében Boldog Nőnapot kívánok valamennyi kedves Hölgy lakosainknak. Juhász Péter jegyző
A tavaszi lomtalanítás időpontja: 2014.03.18.
Kedves Lajos! Én 20.000 Ft-ot fizettem be az önkormányzatnak a traktor használatáért, ami tegnap (csütörtök) állt rendelkezésemre reggel 8 órától, 13 óráig, két fuvar fa szállításával. Tudomásom szerint 7.000 Ft/kanyar a faluban a többi fuvarozó által a fa elszállítása az erdőről, viszont én 10.000 Ft/kanyart számoltam, ezért a 20.000 Ft. Számoltam ugyanis azzal, hogy nem kerülöm el a figyelmét! Az emberek, akik segítettek nekem, azok a tegnapi és tegnapelőtti nap szabadságon voltak, a napszámukat én fizettem ki nekik. Nincs kiváltságról szó egyébként, amennyiben a lakosság részéről jelzés érkezik, úgy segítséget fogunk adni.
Önkormányzatunk nevében valamennyi Kedves Lakosunknak Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk. Juhász Péter jegyző
cimbi - []
Tisztelt Képviselők! Hallják a lakosság segélykiáltásait.
Minden kedves és szeretett Édesanyának Boldog Anyák Napján kívánunk Önkormányzatunk nevében. Juhász Péter jegyző
A chatboxban adatbázis bővítése céljából a már 2. éve esedékes karbantartást eszközöltük. Az eddigi üzenetek törlésre kerültek. További kellemes beszélgetést kívánok minden kedves vendégünknek! (Természetesen sem a hozzászólásoknál sem a fórumban nem lesz szükség hasonló karbantartásokra, mivel ott témákra szedve aktuális dolgokat meg lehet tárgyalni tehát elég csak a témát deaktiválnunk ha már nincs használatban. Természetesen, kötetlen beszélgetésekre, továbbra is bátran használják a chatboxot is. Következő karbantartás ismét csak évek múlva lesz esedékes, természetesen ez függ a kihasználtságtól is.)

Élő Chat oldalunk, a következő képre kattintva érhető el!

Online TV oldalunk a következő képre kattintva érhető el!

"HOMOBA" projekt
HOMOBA projekt
Oldalunkon megtekinthető és letölthető PDF dokumentumok megnyitásához szükséges, a közismert Adobe Reader program, amit látogatóink az alábbi linkre kattintva letölthetnek.

Legújabb fórumüzenetek
Írta: Kiss István
Különleges hotelt építettek fel Debrecentől 30 kil[tovább ...]


Írta: Kiss István
Ismét van élősúlyban eladó (tápmentes) tanyasi híz[tovább ...]


Írta: Szabó József
2013. július 28-án vasárnap 18 órától a Művelődési[tovább ...]


Írta: Szabó József
Egy kedden megjelent kormányrendelet tervezet szer[tovább ...]


Írta: Szabó József
Új információ a beruházásról, kiválasztásra került[tovább ...]


Írta: Szabó József
Ismételten minden féle pletykák mende-mondák kerin[tovább ...]


Írta: Kiss István
200-220 kg körüli tápmentes, nem vastag szalonnájú[tovább ...]


Írta: Szabó József
Tisztelt Falusi!Ma, tehát 2012. szeptember 7-én ni[tovább ...]


Írta: FALUSI
Tisztel Polgármester Úr!Ez általános válasz amit m[tovább ...]


Írta: Szabó József
Falusi! A csatorna beruházáshoz szükséges befizeté[tovább ...]


Számláló
Ma
Összesen: 0
Egyedi: 0

Legtöbb
Összesen: 297
Egyedi: 182

Oldal ...
Összesen: 302093
Egyedi: 81083
Credits
Upgraded By ifj. Sapi Imre.
ifjsapiimre@monostorpalyi.hu

Copyright © 2010 www.monostorpalyi.hu - Monostorpályi Önkormányzatának weboldala. Minden jog fenntartva. Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Monostorpályi Online

Fórumok
Monostorpályi Online :: Fórumok :: Monostorpályi Online Társalgó :: Monostorpályi Fórum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Szennyvíz beruházás
Oldal:  1 2 [3]
Moderátorok: Webmester, Kondor Ági
Szerző Üzenet
FALUSI
k szept 04 2012, 02:29
Regisztrált tag #581
Regisztrált: sze jan 12 2011, 11:25
Üzenetek: 3
A faluban terjengő pletykák szerint a beruházás elmarad.
Mi ebből az igazság,
Vissza az elejére
Webmester
sze szept 05 2012, 07:58

Regisztrált tag #1
Regisztrált: szo dec 11 2010, 06:16
Üzenetek: 12

A képre kattintva elérhető a szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok oldala!

Monostorpályi Község Önkormányzata
2012. szeptember 3.

Vissza az elejére
Szabó József
cs szept 06 2012, 03:22
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Falusi! A csatorna beruházáshoz szükséges befizetéseket sem pletyka alapján kell megtenni, hanem a jegyzői határozat alapján! Ha nem valósul meg a beruházás és nem kell fizetni a hozzájárulást azt szintén nem pletyka, hanem újabb jegyzői határozat alapján lesz eltörölve! Természetesen az addig befizetett összegét mindenki visszakapja!
Vissza az elejére
FALUSI
p szept 07 2012, 07:40
Regisztrált tag #581
Regisztrált: sze jan 12 2011, 11:25
Üzenetek: 3
Tisztel Polgármester Úr!

Ez általános válasz amit mindenki tud.Én konkréten kérdeztem
Igen? vagy Nem?
Vissza az elejére
Szabó József
p szept 07 2012, 01:27
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Tisztelt Falusi!
Ma, tehát 2012. szeptember 7-én nincs olyan információról tudomásom ami a beruházás elmaradását jelentené! A jogi képviselő és a közbeszerző kiválasztása megtörtént, a szerződések megköttettek, minden érintett teszi a dolgát! Ezek alapján ma azt tudom mondani, hogy nem, nem marad el a beruházás! De azt ismét hangsúlyozom, hogy nem pletyka alapján történnek a dolgok, hanem amit a jegyző határozattal rendel el, azt csak határozattal lehet visszavonni!
Vissza az elejére
Szabó József
v jún 30 2013, 07:05
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Ismételten minden féle pletykák mende-mondák keringenek a településünkön a szennyvíz beruházás kapcsán! Ezeket szeretném most tisztázni, és Önöket megkímélni a további kellemetlenségektől, mert ezekre a pletykákra, azok terjesztőire hallgatnak és nem a Hivatal dolgozóira, nem a település képviselőire, nem az alpolgármesterre és nem a polgármesterre!
A beruházás jelenlegi állásáról:
A kivitelezés megindításához szükséges valamennyi szereplő kiválasztása folyamatban van, vagy már megtörtént. Ki van választva a projekt menedzser, a kommunikációért felelős cég, a jogi képviselő, a közbeszerző. A műszaki ellenőr /FIDIC mérnök/ kiválasztása a hiánypótlás szakaszában van, és a legnagyobb feladat a kivitelező, melynek a pályáztatása most kezdődött el!
Ebből látható, hogy a 3 település által létrehozott Társulás, az abba delegált képviselők dolgoznak, a projekt, ha néha döcögve is, de halad és remélhetőleg őszre meg lesz a kivitelezőnk is!
Önkormányzatunk már eddig is nagyon sokat tett és áldozott azért, hogy Önöknek minél kevesebbet kelljen hozzájárulásként befizetni, hiszen 10 millió forintnál is többet fizettünk már ki, és ehhez a lakosoktól nem kértünk semmit! A kivitelezés megindulása lesz az a pillanat, amikor egyszerre és nagyobb összegeket kell, mint önerő azonnal biztosítani, hiszen a kivitelező a törvény adta lehetőséggel élve 30% előleget kérhet még az első kapavágás előtt! Ez számszakilag azt jelenti, hogy a nettó 3,4 milliárd forint 30%-a azaz 1,02 milliárd forintot, melyből az önerő 150 millió Ft, amiből Monostorpályira 50 millió Ft jut! Ezt az összeget nem lehet 1-2 nap alatt összegyűjteni! Ehhez már szükség van az Önök a lakosok hozzájárulására is! 2012 nyarán minden érintett megkapta a határozatot az érdekeltségi hozzájárulásról, mely tartalmazta a befizetendő összeget /45.000.-Ft/, amit részletekben 2.500.-Ft/hó lehetett teljesíteni a Takarékszövetkezetben az erre a célra nyitott számlára! Természetesen lehet egy összegben is befizetni ezt az összeget, de van 3 határidő amit be kell, be kellett volna tartani:
1. 2013. április 30-ig kellett 25.000.-Ft-ot befizetni, ezután még plusz 10.000.-Ft
2. 2013. augusztus 31-ig, így lesz befizetve 35.000.-Ft és még 10.000-Ft
3. 2013. december 31-ig így lesz a 45.000.-Ft mindenki által befizetve!
Erről tavaly júniusban a képviselőkkel közösen heteken keresztül, az utcákon lakossági fórumon tájékoztatást tartottunk! Elmondtuk azt is, hogy azon dolgozunk, hogy minél kevesebbet kelljen a lakosoknak befizetni, sőt reményeink szerint a befizetett összeg egy részét, esetleg az egészet a beruházás végeztével szeretnénk visszaadni! Sajnos azok, akik nem fizettek és fizetnek a jövőben sem időre, azoktól a Járási Hivatal fogja beszedni az elmaradást, mert a törvény alapján, 2013. január 01-től, a közcélú érdekeltségi hozzájárulás kivetése és beszedése az önkormányzatoktól a járási hivatalokhoz került! Természetesen az elmaradt befizetésekre késedelmi kamatot számolnak fel, amit szintén be fognak szedni!
DE a legnagyobb probléma az, hogy a törvény alapján a beszedett elmaradások után 10% díjat kérhetnek ebből az összegből a saját költségeik fedezésére!
Ennyivel kevesebb jut a beruházásra, vagy fogalmazhatok úgy is ennyivel többe fog kerülni a községünknek!
Köszönhetően azoknak, akik saját, vagy párt érdekeiktől vezérelve, félre vezették, megtévesztették Önöket, hogy „nem kell ezt befizetni úgy se lesz a beruházásból semmi, ráér a befizetés majd akkor is, ha már elkezdték a munkálatokat, az első kapavágás után”, stb. Ezek alapján nagyon kérek minden monostori lakost kérdezzenek és fogadják meg a tanácsainkat, de csak a képviselőkben, a hivatal dolgozóiban, a jegyzőben, az alpolgármesterben és a polgármesterben bízzanak!
Ők rendelkeznek a legtöbb és legpontosabb információkkal! Amennyiben továbbra is a rémhír terjesztőknek, a félrevezetőknek a szavára hallgatnak, akkor még többe fog számunkra kerülni ez a beruházás! Természetesen ezt a többlet kiadást nem fogják ezek a „jóakarók” helyettünk befizetni, hanem nekünk kell mélyebben a zsebünkbe nyúlni!
Azt értsék meg, hogy nem csak azért kell megcsinálni a csatornát, mert az Európai Unió kötelez rá bennünket, hanem saját magunk, gyerekeink, unokáink valamint a környezetünk egészségesebb, tisztább jövője miatt!
Végezetül sokak számára talán a legfontosabb, ha kész lesz a szennyvízelvezető csatorna, olcsóbb lesz az élet, kevesebb lesz a havi rezsiben, amit a szennyvizünk miatt költenünk kell! Ezt nagyon jól tudják, akik most rendszeresen szippantós autóval szállíttatnak, mert jelenleg 1.200-1.300.-Ft-ért visznek el 1m3-t! A Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű ZRt, aki remélhetőleg az elkészült csatornahálózatot üzemeltetni fogja, szolgáltatási területén jelenleg 280-450.-Ft között van 1m3 szennyvíz csatorna díja!
Akik valóban rászorulók, és nehezen tudták volna fizetni a 2.500.-Ft-os havi törlesztéseket, és vették a fáradtságot bejöttek hozzánk a Hivatalba, mindenkinek tudtunk segíteni! Aki igazán nehéz helyzetben él, az jogosult olyan pénzbeli segítségre, mint például a lakás fenntartási támogatás, melynek a legkisebb havi összege 2.500.-Ft/hó, melyből az érdekeltségi hozzájárulást úgy tudta minden hónapban befizetni, hogy az addigi bevételei nem csökkentek! Az elmúlt napokban voltak néhányan, akik miután megkapták a Járási Hivataltól a végzésüket, bejöttek a Polgármesteri Hivatalba és teátrális módon széttépték a kapott papírt! Természetesen attól az még érvényes, de amiért ezt most leírtam az azért van, mert kivétel nélkül mind jó állapotú nyugati típusú gépkocsival jött, melynek a fenntartása nem 2.500.-Ft-ba kerül havonta!
Higgyék el nekem, nem azok akarnak jót Önöknek, szeretett községünknek, Monostorpályinak, akik nap, mint nap azt duruzsolják a fülekbe, hogy nem kell ezt befizetni, nem lesz ebből semmi stb. Most hol vannak ezek az emberek? Most, amikor már egyben kell befizetni a 25.000.-Ft-ot, plusz a május-június-július hónapokra eső 7.500.-Ft-ot! Milyen segítséget adnak ők ehhez azok számára, akiket félrevezettek, becsaptak? Semmilyet!
Még egyszer azt kérem minden tisztességes, jó érzésű monostori lakostól a jövőben ne hallgasson azokra, akik ebben az ügyben félrevezették, mert legközelebb is gátlástalanul meg fogják tenni és semmi felelősséget nem fognak vállalni ezért! Viszont a beruházást szem előtt tartva fizessük be az elmaradt és az esedékes érdekeltségi hozzájárulást is!
Vissza az elejére
Szabó József
sze júl 17 2013, 02:02
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Új információ a beruházásról, kiválasztásra került a FIDIC mérnök, a szolnoki Keviterv Akva Mérnöki Vállalkozási Kft "személyében".
Vissza az elejére
Szabó József
sze júl 17 2013, 02:28
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
Egy kedden megjelent kormányrendelet tervezet szerint évente egy alkalommal mindenkinek szippantatnia kell a szennyvízaknáját, kivéve, ha igazolni tudja, hogy kevesebb vizet használt, mint az aknája mérete!
Erről beszéltünk tavaly nyáron a lakossági fórumokon, hogy mindenkinek el kell tudni számolni a bemenő és a szippantott víz mennyiségével!
Vissza az elejére
Szabó József
szo júl 20 2013, 08:04
Regisztrált tag #41
Regisztrált: v dec 12 2010, 06:14
Üzenetek: 35
2013. július 28-án vasárnap 18 órától a Művelődési házban lakossági fórumot tartunk, ahol lehet kérdezni és a kérdésekre hiteles választ kapni! Minden érdeklődőt várunk!
Vissza az elejére
Oldal:  1 2 [3]  

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.