<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Mozgással az egészségért

Mozgással az egészségért

2022-06-03 09:18:44

Mozgással az egészségért

Mozgással az egészségért

A MOST Egyesület legfőbb célkitűzése az egészséges életmód népszerűsítése a testmozgáson keresztül. Egyesületünk évek óta igyekszik kisebb-nagyobb programokon keresztül bemutatni a sport fontosságát, annak életminőségünkre gyakorolt pozitív hatását.

Több saját, és önkormányzati kezdeményezésű eseményen is megjelentünk az elmúlt években, mint például a "Kihívás napja", az "Európai Sporthét", a "Gyereknap", és a "Falunap". Három alkalommal rendeztük meg a "Sportfeszt" elnevezésű programunkat, ahol több edző közreműködésével lehetett betekinteni különböző sportágakba. Két alkalommal futóversenyt, több alkalommal pedig gyalogtúrát is szerveztünk. Igyekszünk együttműködni a helyi óvodával és iskolával is, eleget téve sportos bemutatóval, programmal kapcsolatos kéréseiknek, ahol célunk szintén a testmozgás és az egészséges életmód népszerűsítése.

Egyesületünk igyekszik minden pályázati lehetőséget megragadni, hogy minél több alkalmunk legyen rendezvények szervezésére Monostorpályi, és akár a környező települések lakosai számára is.

2021-ben egyesületünk a Magyar Falu program keretében pályázatot nyert sporteszközök beszerzésére. Ennek köszönhetően sikerült bővítenünk meglévő sportszerállományunkat. A pályázat keretében egyesületünk azt is vállalta, hogy térítésmentes edzésekkel népszerűsíti a település lakossága körében az egészséges életmód és a sport fontosságát.

Az ingyenes edzések 2022. januárjában indultak és egészen szeptember végéig tartanak. Mindenki csatlakozhat, aki szívesen kipróbálná hogyan is hat az emberi szervezetre a sport, milyen jótékony hatásokat fejthet ki.

Az edzések minden héten pénteken 1900 órától kezdődnek a Művelődési Házban, melyek általában a jelenlévők igényeihez alkalmazkodnak. Az éppen aktuális résztvevői összetételtől függően erő- és állóképességi edzés, aerobic, step aerobic vagy box edzés kerül megtartásra.

Nyáron sem szünetelnek ezek az alkalmak, így még most is érdemes hozzánk csatlakozni. Ebben az időszakban a teremben tartott edzéseken túl terveink között szerepel több gyalogtúra, valamint futó- és TRX edzés megtartása is.

Az edzések pontosítására, a részletek és az esetleges változások megosztására létrehoztuk a "MOST Sportolj Monostor" nevű facebook oldalt. Az oldalhoz való csatlakozással minden fontos információ elérhető, valamint kérdés-válasz lehetőséget is biztosít a felület.

Javasoljuk, hogy minél többen éljenek a térítésmentes edzések adta lehetőséggel, hiszen így szeptemberig még sok alkalom nyílik a fejlődésre és a sport szeretetének megtalálására.

A célközönségünk leginkább az a fiatal felnőtt és felnőtt korosztály, akik az iskolapadot elhagyva távol kerültek a mindennapos testmozgás könnyű lehetőségétől.

Figyeljünk magunkra, figyeljünk egymásra, használjuk ki a település nyújtotta lehetőségeket, nyissunk az újdonságokra önmagunkért, családunkért.








Megosztás közösségi oldalakon

Pályázatok


SZÉCHENYI 2020
    Időjárás
    MAGYAR FALU PROGRAM
    Facebook oldalunk
    Belépés/Regisztráció




    Facebook connect Belépés Facebookkal

    Regisztráció helyett egyszerű belépés!
    A lenti gombra kattintva beléphetsz a Facebook profilod segítségével weboldalunkra.

    Tovább a profil oldalamra

    Facebook kilépés!
    A lenti gombra kattintva kilépsz a Facebook profilodból.

    Kiadványaink
    Monostorpályi szennyvizelvezetés fejlesztése