Monostorpályi Online


Belépés

Felhasználónév:

Jelszó:Emlékezz rám

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó ]


Chat Box
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj

Kedves Lakosok! 2015. január 1. napjától az önkormányzat tulajdonában lévő Monostorpályi M.F.Ü. Kft. fogja végezni településünkön a hulladék gyűjtést és szállítást. A cég honlapján a www.monostorpalyimfu.oldalunk.hu minden egyes információ rendelkezésre áll, de keressék bizalommal a kollégákat az eddig megszokott módon. Az eddigi rendezett és fegyelmezett hulladékgyűjtést minden Lakosnak tisztelettel megköszönjük. Juhász Péter jegyző
Kedves Lakosok! 2015. január 1. napjától az önkormányzat tulajdonában lévő Monostorpályi M.F.Ü. Kft. fogja végezni településünkön a hulladék gyűjtést és szállítást. A cég honlapján a www.monostorpalyimfu.oldalunk.hu minden egyes információ rendelkezésre áll, de keressék bizalommal a kollégákat az eddig megszokott módon. Az eddigi rendezett és fegyelmezett hulladékgyűjtést minden Lakosnak tisztelettel megköszönjük. Juhász Péter jegyző
Kedves mindenki! A honlapon elég sok téves információ áll a falu természetvédelmi értékeit illetően. Keressenek meg és kijavítom szívesen.
Kedves Lakosok! A gyermekétkeztetés továbbra is TÉRÍTÉSMENTES, azaz ingyenesen igénybe vehető. Az ide vonatkozó 2014.09.15. napi rendelet-módosítás csupán a bölcsődések vonatkozásában teszi bele a REGGELI szót a rendelet Mellékletébe, de attól nekik is és minden óvodásnak, bölcsődésnek, iskolásnak INGYENES az étkezés. Juhász Péter jegyző (2014.09.13.) Ui.: Ezt a félreértések elkerülése végett írtam.
Az előző két üzenet együtt kezelendő. Mai=2014.09.08. Juhász Péter HVI vezetője
Tájékoztatok mindenkit, hogy a mai HVB 17:00 órai utáni ülés (sorsolásról) a Monostorpályi Polgármesteri Hivatalban (4275 Monostorpályi, Bajcsy Zs. utca 1.) lesz. Juhász Péter HVI vezetője
Tájékoztatok mindenkit, hogy a helyi választási bizottság a jelöltek szavazólapon történő sorrendjéről 2014.09.08.-án 17:00 óra után dönt. Az ülés nyilvános. Juhász Péter HVI vezetője
Kedves Cimbi! Mióta feljelentették az önkormányzatot „jóakarók” evégett is többek között, azóta fokozottan ügyelünk a határidők betartásában. Köszönöm jelzését, hogy szólt. Köszönettel és Tisztelettel: Juhász Péter jegyző
cimbi - []
Szép napot mindenkinek. Érdeklődni szeretnék a jegyzőkönyveket mikor lehet látni ?
Monostorpályi Község Önkormányzata nevében Boldog Nőnapot kívánok valamennyi kedves Hölgy lakosainknak. Juhász Péter jegyző
A tavaszi lomtalanítás időpontja: 2014.03.18.
Kedves Lajos! Én 20.000 Ft-ot fizettem be az önkormányzatnak a traktor használatáért, ami tegnap (csütörtök) állt rendelkezésemre reggel 8 órától, 13 óráig, két fuvar fa szállításával. Tudomásom szerint 7.000 Ft/kanyar a faluban a többi fuvarozó által a fa elszállítása az erdőről, viszont én 10.000 Ft/kanyart számoltam, ezért a 20.000 Ft. Számoltam ugyanis azzal, hogy nem kerülöm el a figyelmét! Az emberek, akik segítettek nekem, azok a tegnapi és tegnapelőtti nap szabadságon voltak, a napszámukat én fizettem ki nekik. Nincs kiváltságról szó egyébként, amennyiben a lakosság részéről jelzés érkezik, úgy segítséget fogunk adni.
Önkormányzatunk nevében valamennyi Kedves Lakosunknak Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk. Juhász Péter jegyző
cimbi - []
Tisztelt Képviselők! Hallják a lakosság segélykiáltásait.
Minden kedves és szeretett Édesanyának Boldog Anyák Napján kívánunk Önkormányzatunk nevében. Juhász Péter jegyző
A chatboxban adatbázis bővítése céljából a már 2. éve esedékes karbantartást eszközöltük. Az eddigi üzenetek törlésre kerültek. További kellemes beszélgetést kívánok minden kedves vendégünknek! (Természetesen sem a hozzászólásoknál sem a fórumban nem lesz szükség hasonló karbantartásokra, mivel ott témákra szedve aktuális dolgokat meg lehet tárgyalni tehát elég csak a témát deaktiválnunk ha már nincs használatban. Természetesen, kötetlen beszélgetésekre, továbbra is bátran használják a chatboxot is. Következő karbantartás ismét csak évek múlva lesz esedékes, természetesen ez függ a kihasználtságtól is.)

Élő Chat oldalunk, a következő képre kattintva érhető el!

Online TV oldalunk a következő képre kattintva érhető el!

"HOMOBA" projekt
HOMOBA projekt
Oldalunkon megtekinthető és letölthető PDF dokumentumok megnyitásához szükséges, a közismert Adobe Reader program, amit látogatóink az alábbi linkre kattintva letölthetnek.

Legújabb fórumüzenetek
Írta: Kiss István
Különleges hotelt építettek fel Debrecentől 30 kil[tovább ...]


Írta: Kiss István
Ismét van élősúlyban eladó (tápmentes) tanyasi híz[tovább ...]


Írta: Szabó József
2013. július 28-án vasárnap 18 órától a Művelődési[tovább ...]


Írta: Szabó József
Egy kedden megjelent kormányrendelet tervezet szer[tovább ...]


Írta: Szabó József
Új információ a beruházásról, kiválasztásra került[tovább ...]


Írta: Szabó József
Ismételten minden féle pletykák mende-mondák kerin[tovább ...]


Írta: Kiss István
200-220 kg körüli tápmentes, nem vastag szalonnájú[tovább ...]


Írta: Szabó József
Tisztelt Falusi!Ma, tehát 2012. szeptember 7-én ni[tovább ...]


Írta: FALUSI
Tisztel Polgármester Úr!Ez általános válasz amit m[tovább ...]


Írta: Szabó József
Falusi! A csatorna beruházáshoz szükséges befizeté[tovább ...]


Számláló
Ma
Összesen: 6
Egyedi: 4

Legtöbb
Összesen: 87614
Egyedi: 18721

Oldal ...
Összesen: 302093
Egyedi: 81083
Credits
Upgraded By ifj. Sapi Imre.
ifjsapiimre@monostorpalyi.hu

Copyright © 2010 www.monostorpalyi.hu - Monostorpályi Önkormányzatának weboldala. Minden jog fenntartva. Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenlegi információk alapján

Monostorpályi Község Önkormányzata
2012. szeptember 3.Kérdés: Másra felhasználható a közcélú érdekeltségi hozzájárulásra befizetett összeg?

Válasz: Csak a szennyvízberuházásra használható fel, másra nem fordítható.

***

Kérdés: Ha abszolút nem valósul meg a szennyvízberuházás, visszafizetésre kerül mindenkinek a pénze?

Válasz: Igen, mindenki visszakapja az általa befizetett összeget, hiánytalanul, mivel a hivatal nem számol fel költséget e tekintetben a hozzájárulással kapcsolatosan.

***

Kérdés: A víziközmű társulat alapítása, vagy a jegyzői határozat meghozatalával kapcsolatos feladat a költséghatékonyabb?

Válasz: A víziközmű társulat alapítása, és fenntartási költségei sokkal többe kerülnek, mint a jegyzői határozattal kivetett közcélú érdekeltségi hozzájárulással kapcsolatosan felmerülő feladatok kiadásai.

***

Kérdés: A szennyvízszippantás, vagy a szennyvízelvezetés a drágább?

Válasz: 1 m3 szennyvíz szippantása most 1.300 Ft-ba kerül. A csatornás szennyvízelvezetés köbméterenkénti ára mindig kevesebbe fog kerülni, mint a tengelyen való elszállítás. Hosszúpályiban a csatorna jelenlegi díja 312 Ft/m3, tehát már csak ez alapján is megéri a beruházás véghezvitele.

***

Kérdés: Kertbe, vagy szennyvízaknán kívüli területre lehet e kiengedni a szennyvizet?

Válasz: A jelenlegi technológiák és jogszabályok mellett nem.

***

Kérdés: Kell – e a Jobbik által szervezett fórumon felvetett közműfejlesztési rendelet megalkotása?

Válasz: Nem, mivel felsőbb rendű jogszabály mindent szabályoz, így nem csak nem lehet, hanem tilos is rendeletet alkotni a szennyvízberuházás közcélú érdekeltségi hozzájárulása kapcsán. Mielőtt állít valaki valamit, nézzen utána, hogy igaza van-e, hozzá nem értéssel ne állítson senki sem valótlant. Ha nem tudja mit állít, ne mondja, hogy az az igaz.

***

Kérdés: Érkezett már fellebbezés a közcélú érdekeltségi hozzájárulással kapcsolatban a jegyzői határozatra?

Válasz: Eddig még egy fellebbezés sem érkezett!

***

Kérdés: Akik úton útfélen a beruházás ellen kampányolnak, ők sem fellebbeztek?

Válasz: Nem! Azonban magatartásukkal sokakat megtévesztenek, akik most elesnek a havi részletfizetéstől, és így majd egyösszegben kell a befizetéseket teljesíteniük!

***
Kérdés: Vonatkozó jogszabályok?

Válasz: A vonatkozó jogszabályokat a közcélú érdekeltségi hozzájárulásra a tájékoztató levél és a határozat tartalmazza részletesen.

***

Kérdés: Mi az előnye a szennyvízberuházásnak?

Válasz: Egészségesebb környezet, infrastruktúra teremtés, munkahely-teremtési lehetőségek esélyének növelése, ingatlanok értékének növekedése, stb.

***

Kérdés: Ha a lakosság több mint 50%-a nem támogatta, akkor miért van még folyamatban a beruházás?

Válasz: Ha nem támogatta a lakosság több, mint 50%-a, akkor miért került beadásra még az előző vezetés által a pályázat?

***

Kérdés: Aki most nem támogatja, annak fizetni kell?

Válasz: Igen, fizetnie kell! Aki a szennyvíz beruházás ellen tesz, akkor az a falu ellen tesz! Fizesse az ellene tevő annak a lakosnak a szennyvízszippantási költségeit, aki akarja és támogatja a beruházást, valamint vállalja a következményét, anyagilag is, az esetleges meghiúsulás kapcsán, az önkormányzat által visszafizetendő összegre. Ez így korrekt, nem a pálya széléről kell felkészületlenül kiabálni, hanem be kell állni a pályára játszani!

***

Kérdés: Lehet majd a beruházás megvalósulása után fizetni a hozzájárulást?

Válasz: Lehetni lehet, de azt már kamatostól kell megfizetni. Fizessen mindenki a határozatban foglaltak szerint, mert ezért tettük olcsóbbá.

***

Kérdés: Minden lakásnál kötelező a bekötés?

Válasz: Ott ahol van ivóvízbekötés igen, még akkor is ha a házba az ivóvíz nincs bevezetve, vagy nincs fürdőszoba.

***

Kérdés: Az Arany János utcán és a Dózsa György utcán miért nem kötelezik a lakosokat a bekötésre?

Válasz: A hatástanulmányok szerint ott nem lenne gazdaságos a kiépítés, de jelenleg még folyik a tervezőkkel az egyeztetés annak érdekében, hogy a Dózsa György utcán is legyen, hiszen annak mindkét oldala beépíthető, valamint az ott lakók személyesen kérték. Az Arany János utcán viszont nem lesz kiépítés.

***

Kérdés: Ha elmegy előttem a csatorna, akkor a rákötésre és a házba való bevezetésre lehet kötelezni?

Válasz: Igen.

***

Kérdés: Mikor kezdődik és meddig tart a beruházás?

Válasz: Előre láthatólag 2013 márciusában kezdődik és 2014-ben vélhetőleg be is fejeződik. A kivitelezőt úgy válasszuk a közbeszerzés kiírása alapján, hogy vállalja azt, hogy minél gyorsabban befejezi és helyrehozza a felásott útszakaszokat, hogy az ebből adódó kellemetlenségek minél rövidebb ideig tartsanak.

***

Kérdés: Mennyi lesz a rákötés díja és a csatornadíj a kiépítést követően?

Válasz: A rákötésért külön nem kell fizetni a lakosnak csak azt kell megfizetni, hogy a lakásból a bekötőaknáig kivezesse a szennyvizet. A csatornadíj összege még nem megállapítható, de a jelenlegi tengelyen történő elszállítás összegénél biztosan kevesebbe fog kerülni.

***

Kérdés: Kitől lehet kérni megfelelő információt a beruházással kapcsolatban.

Válasz: Azoktól, akik rendelkeznek a legfrissebb aktuális információkkal: a jegyzőtől, a polgármestertől. Tehát nem olyan személyektől, akik a beruházással kapcsolatosan csak rész, illetve fals, hibás információkat szolgáltatnak. Lásd Jobbikos fórum, ahol messziről jött ember azt mond, amit akar, de fizetni akkor is az itt élőknek kell!

Hozzászólás
Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl cimbi Válasz erre
Hozzászólás: 7

Tisztelt önkormányzat . Azt szeretném kérni .hogy a kérdésekre adott válaszokat támassza alá jogszabállyal is . Köszönöm szépen.


Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl Juhász Péter Válasz erre
Hozzászólás: 10

Kedves Cimbi!
- Az, hogy vissza kell e fizetnie az önkormányzatnak a közcélú érdekeltségi hozzájárulásra befizetett összeget a lakosoknak? A ket. tartalmazza a választ, (a ket, szövege a polgármesteri hivatal menüpontban, az ügyfelek jogai és kötelezettségi alatt található, melyet ha elolvas, akkor megvan a válasz a kérdésére. Ha adott célra fizet be egy ügyfél pénzt, és ha az abszolút nem valósul meg, akkor az összeget vissza kell fizetni. Lehet Önnek nehéz kiolvasnia a jogszabályból, de így van.
- a víziközmű társulat alapítása: röviden válaszolok, melyhez még nem is kell jogszabály: ehhez, mint társulathoz kell apparátus, tehát bér. Nálunk ilyen nincs. Kell hozzá helyiség, ahol dolgozik, ami nálunk, mint ph adott. Folytassam? Mi az olcsóbb akkor?
- Kertbe kiengedni szennyvizet: ehhez Önnek jogszabályi háttér kell? A lakóháza használatba - vételi engedélye tartalmazza mindezt, hogy zárt szennyvízakna kell, ahol nincs szennyvízelvezetés. A szennyvízakna megépítése kötelező! Ön nem kapott ilyen határozatot az építésügyi hatóságtól? Ha igen, akkor az tartalmazza a jogszabályhelyeket. Ezért azt felesleges ismételni!
- Jobbik által felvetett rendelet megalkotása: Javaslom, hogy keresse meg az AB vonatkozó jogszabályait, mely szerint már volt olyan önkormányzat, ahol az ilyen típusú rendeletet az AB megsemmisítette.
- Fellebbezés érkezett e már? Erre milyen jogszabályhelyet akar? A lakosok nem fellebbeztek. Ket. 98.§-tól tartalmazzák ezeket a kérdéseket, onnan pedig tovább. Olvassa el. A magyarorszag.hu oldalról letölthető a Ket.
- A közcélú érdekeltségi hozzájárulásra vonatkozó jogszabályhelyek? Ezeket a tájékoztató és a határozat tartalmazza. Kérem olvassa el!
- Mi az előnye a szennyvízberuházásnak? Ha az adott válasz nem elég Önnek, akkor már rossz, ha a jogszabályhelyet keresi.
- Aki nem támogatja most, vagy nem fizeti, akkor mi lesz (két kérdés egyben)? A válasz a határozatban van. Kérem olvassa el, még jogilag is alá van támasztva abban!
- Ha "elmegy" a csatorna egy ingatlan előtt ott kell e fizetni, vagy kötelezhető e a rákötésre? Kérem olvassa el az Oték-ot. A pontos jogszabály a magyarorszag.hu.-n van, vagy ha a google.hu - ba beírja, akkor ott is tud informálódni. De akkor olvassa el a többi részét is a törvénynek, nehogy olyan kérdést tegyen fel, ami abban benne van.
- A fentiekben meg nem válaszoltakért, ahogy írtuk ne a honlapra írjon feleslegesen, hanem keressen bennünket, önkormányzati dolgozókat.
Ön úgy látom, hogy szándékosan keresi a problémákat, mi viszont jogilag alátámasztva adjuk a választ. Ez is a különbség közöttünk.

Remélem kapott válaszokat a kérdésére, bár már a kérdéseinkben megadtuk a választ.

Köszönöm szépen leendő megértését.

Minden bizonnyal lesz fentiekre kifogása, de e tekintetben ne a honlapra írjon, hanem keressen minket és a kérdéseire a válaszokat megírjuk együtt, melyet közzéteszünk a hirdetőtáblákon.

Juhász Péter jegyző


Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl Juhász Péter Válasz erre
Hozzászólás: 10

Tisztelt Cimbi!
Ha Ön a munkája (munkaideje) során hangoztatja az önkormányzat szennyvízberuházással kapcsolatos projektjének a nem megfelelését - melynek ezen álláspontját személyesen is megtapasztaltam, megtapasztaltuk önkormányzati szinten is - úgy ezt jelenteni fogom a munkáltatójának.


Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl cimbi Válasz erre
Hozzászólás: 7

Tisztelt jegyző úr ! Ez a honlap azért van ,hogy meg beszéljük a dolgokat mivel nem mindenki ér rá felmenni a hivatalba, mert dolgozunk látástól vakulásig.A kérdéseket nem azért teszem fel ,mert nekem nem tetszik a beruházás ,hanem azért ,hogy a felmerülő kérdéseimre választ kapjak .Ez a honlap politika mentes ,hát ne támadják a Jobbikot úgy ,hogy nem tehetjük fel a felvételt . Az hogy ilyen arrogánsan kioktató stílusban válaszol a kérdésekre arra sok panaszt halottam a lakosságtól , ha ön ennyire nem tiszteli a lakosságot nem kellene elgondolkodni azon ,hogy más pályát válasszon. A munkahelyemmel kapcsolatban itt is leszögezem senkinek nem mondom ,hogy ne fizesse be a beruházás díját fizesse be mindenki aki tudja .Nekem személy szerint az a véleményem , hogy találni kel egy olcsóbb beruházást valami módon , vagy úgy megoldani ,hogy abból a lakosságnak haszna is legyen .Ha pedig valaki azt állítja ,hogy én lebeszélem a szennyvíz beruházásról az hazudik és be fogom perelni rágalmazásért.Ismét leszögezem kell a csatorna csak haladék kellene míg az emberek kilábalnak a deviza hiteleikből ,mert egyre többen veszítik el autóikat házaikat ,de ha a jegyző úr elmagyarázná ,hogy 22000 ft -ból ,hogy lehet ennyit bírni ,azt meghallgatnám .A jobbiknak pedig azért kellett felvállalni a lakossági fórumot , mert senki nem képviselte a lakosságnak azt a rétegét akik nem bírják már elviselni a terheket és maholnap utcára is kerülhetnek.Sajnálom ha nem egyezik a véleményünk ,de attól ,hogy nem egy a véleményünk ,még lehet vitatkozni fenyegetés nélkül ,mert szólás szabadság van.


Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl Lajos Válasz erre
Hozzászólás: 1

Jegyző Úr!
Nem fenyegetőzni kellene, hanem mindenki így Ön is, nézzen szét a maga portáján, és ha semmi olyan nem történt ami sértené a falu lakosságának érdekeit, akkor majd lehet beszélni. Nem kioktatásra van, szükség hanem emberi korrekt módon kéne eljárni. Csak fenyegetni tud, de fenyegetéssel nem ér el semmit......Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl Juhász Péter Válasz erre
Hozzászólás: 10

Tisztelt Cimbi és Lajos!
Félreértették ezek szerint a válaszomat. A kérdésekre jogi magyarázatot kértek, leírtam. Nem tudom, hogy hol van a kioktatás? Csak fel kívántam világosítani, hogy Önnek is vannak birtokában olyan dokumentumok, melyekből kiolvashatja a választ.
Ha megbántottam volna bármivel is, akkor tisztelettel elnézését kérem!
Kedves Cimbi! Írja, hogy válasszak más pályát. Nem értem hogy jön ehhez a kijelentéséhez, de elfogadom, hogy Önnek ez a véleménye. Bár ha tud mondani egy embert is, akit én szándékosan, vagy amúgy is hátrányos megkülönböztetésben részesítettem, akkor jelezze.

Írják, hogy korrekt módon kellene eljárnom, terheket kellene levenni a lakosok válláról, stb:
- folyamatosan vizsgálom a hivatalban megjelent lakosoknál, hogy jogosultak e bármilyen fajta szociális ellátásra. Ezek között van a lakásfenntartási támogatás (lft) is. Már nem egy ügyfélnek sikerült megállapítani a lft-t, ami min. 2500 Ft.
- megszerveztem, hogy önkéntes munka keretében ledolgozhassák az önkormányzatnál a min. 30 napot az FHT-ban részesülő lakosok, akik más munkát nem tudnak vállalni, vagy nem alkalmazzák őket, így nem esnek el az FHT-tól, tehát továbbra is jogosultak lesznek rá.
- az élelmiszer - csomag osztás megszervezésében is részem volt, sokan kaptam ilyet, nem is egyszer.
- a krumpli osztásban is személyesen részt vettem, sok család kapott.
- a komposztáló ládák osztásánál is személyesen voltam jelen, így talán csökkenhet (remélem fog is) a kukadíj jövőre. Remélem.

Én nem fenyegetek, igyekszek segíteni. De ha így látják? Erre nem kívánok reagálni, mert felesleges.
Kérem, hogy Önök is tegyenek meg ténylegesen mindent, ahogy én is igyekszem.

Mi nem támadtuk a Jobbikot, én úgy érzem, hogy azon a lakossági fórumon Önök állítottak az én munkámmal kapcsolatban olyan információkat, mely nem igaz, felbuzdították a lakosokat. A rendeletalkotási tárgykörre gondolok most. Alaptalanul hoztak kellemetlen helyzetbe.

Én még mindig azt javaslom, hogy próbáljuk egy irányba húzni a szekeret, ha lehet. Én partner leszek.

Juhász Péter jegyzőSzennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl Juhász Péter Válasz erre
Hozzászólás: 10

Kedves Lakosok!

Kérem, hogy mindenki becsületesen fizesse a szennyvíz kapcsán a hozzájárulást.
Bízok Monostorpályi lakosaiban!
Kérek mindenkit, hogy a mi szavunknak higgyen, mint önkormányzat.

Juhász Péter jegyző


Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl Juhász Péter Válasz erre
Hozzászólás: 10

Kedves Lakosok!
Kedves Cimbi és Lajos! Önöknek is mondom!

Szakmailag az egész életemet arra tettem fel, azért dolgozok minden nap, hogy a Monostorpályi lakosok életét segítsem, eskümhöz híven. Mindig a legjobbat akarom a lakosoknak, ha van aki mást mond az nem igaz!
Én szeretek itt lakni és szeretem az itteni embereket, mert látom, hogy kétkezi munkájukkal mennyit tesznek azért, hogy megélhessenek. A faluért is mily sokat tesznek munkájukkal!

Míg nem itt dolgoztam, akkor hányszor mondtam azt máshol és másnak példamutatásként, hogy nézze meg mindenki a Monostori embereket, mennyire munkaszeretőek, a mezőgazdaságban, vagy más tekintetben is, mennyire példamutatóan viselkednek.

Ami így is van!

Ezért nem értem a "támadást" felém.

Büszkék lehetnek a Monostori emberek arra, amit elértek és csinálnak minden tekintetben. Itt dolgozó, tenni akaró emberek vannak és élnek, még akkor is, ha akadnak olyan pillanatok, mikor nem teljes terjedelmével tehetnék azért, vagy érte, amit csinálnak. De mégis megteszik! És van eredménye!

Ez a szép és példamutató ebben a faluban!

Juhász Péter jegyző


Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl Szabó József Válasz erre
Hozzászólás: 5

Uraim! Kérek mindenkit a beruházásról írjon, ne egymást kóstolgassa ezen a honlapon! Sok település örülne annak, ha csak fele ennyire felkészült jegyzője lenne, mint Monostorpályinak! Remélem erre nem az a válasz, hogy akkor menjen oda. Nagyon sokat tett/tesz a jegyző azért, hogy amennyire lehet és teheti könnyítse az itt élők helyzetét!
A Jobbik által szervezett fórumról: mikor a Művelődési Házat erre a rendezvényre igénybe kívánták venni, semmilyen más kérésem nem volt, csak az, hogy legyen jelen az érintett témákkal kapcsolatosan szakember is! Olyan aki ismeri a beruházásunkat, ismeri a kapcsolódó jogszabályokat. Ez, lehet nem a monostori szervezők hibájából, de nem valósult meg. Ez a fórum tisztán politikai lett, mellőzve minden szakmaiságot, mind a helyi, mind a törvényi háttér megfelelő ismeretének hiányáról tettek tanúságot. Ahogyan olvasom a fórum célja képviselni azt a réteget akik már nem bírják elviselni a terheket. Ez szép és nemes gesztus, csak azt kérdezném kivel szemben kell őket képviselni a jegyzővel, a polgármesterrel, az önkormányzattal vagy a kormánnyal szemben? Sikerült valamilyen megoldást találni, vagy bármilyen segítséget adni a képviselt rétegnek? Úgy gondolom nem! Eddig is és ezután is magunknak kell helyben megoldani a keletkező problémákat! Állítom, hogy Önkormányzatunk, valamint a Polgárőr Egyesületünk az elsők közöztt szerezte meg az engedélyt, a lehetőséget, hogy önkéntes munkát lehessen vállalni azoknak akik máshogy nem tudnak 30 nap igazolt munkaviszonyt szerezni. Ezáltal továbbra is jogosultak lesznek a 22.800.-Ft-ra. Tudom, hogy ez az összeg nagyon kevés, de nem az Önkormányzat határozta ezt meg!
Cimbi, Lajos! Én többször felajánlottam, és felajánlom itt is, ha bármi kérdésetek van gyertek el hozzám akár a hivatalba akár hozzám kérdezzetek és én válaszolok! Kértem a segítségeteket is, hogy az embereket ti is tájékoztassátok, hogy akinek gondot okozhat a befizetés jöjjön fel a hivatalba és megpróbálunk megoldást találni rá. Ahogy a Jegyző Úr írta lakás fenntartási támogatással már többeknek tudtunk segíteni!
Mégegyszer azt kérem valódi megoldásokat keressünk, ne politikai szekereket toljunk, mert akkor az egyszerű ember elvész a problémáival együtt!


Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl cimbi Válasz erre
Hozzászólás: 7

Tisztelt Polgármester Úr !Utálom a politikát mert mocskos,de sajnos ott dől el a sorsunk.Az igaz ,hogy nem volt elég szakmai a fórum ,de szervezni kell jobbat.Aki jártasabb lett volna a beruházásba sajnos nem tudott eljönni .Nem akarunk senkit sem szembe állítani senkivel inkább melléjük próbálunk állni.Tudja Polgármester Úr a falu egyharmada szenved körülbelül a végrehajtótól a másik egyharmada majd ezután fog. Én méltányolom a segítséget ,most megkapják a segítséget ,hogy befizessék a beugrót , ez jó mert beindulhat a beruházás bízzunk benne ,hogy mindig lesz segély.Az is tetszik ,hogy a polgárőrségnél megszerezhetik a szükséges munkaviszonyt,tetszik a szociális program is csakígy tovább,elsőnek munka helyet kell teremteni és aztán nyújtózkodni.Ez a beruházás nem időszerű és el kellene tolni ha lehet .A megoldásokat mondják meg a szakemberek kérdezzék őket meg ,de ne csak egyet .Sok sikert önöket választottuk és önökben bízunk.Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl Juhász Péter Válasz erre
Hozzászólás: 10

Kedves Lajos!
Írta ezt nekem: "Nem kioktatásra van, szükség hanem emberi korrekt módon kéne eljárni. Csak fenyegetni tud, de fenyegetéssel nem ér el semmit......"

Válaszom: Rendben.


Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl crocodilehunter Válasz erre
Hozzászólás: 1

"úgy ezt jelenteni fogom a munkáltatójának." Tessék, itt leírta. Ez fenyegetés. Örülök, hogy segíthettem felfogni a dolgokat.Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl Juhász Péter Válasz erre
Hozzászólás: 10

Kedves Ádám!

Köszönöm.Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.
Főmenü
Nincs közelgõ esemény
KÖZVILÁGÍTÁSI HIBABEJELENTŐ
Monostorpályi
Képviselő-testület
ORVOSI TELEFONSZÁMOK
Természetvédelem

Képek a galériából


Legújabb hozzászólások
[Naplóbejegyzések] 2013. január 04.
Beküldte Szabó József
Szia Cimbi!Leginkább egészség károsító hatása miat [tovább ...]

[Naplóbejegyzések] 2013. január 04.
Beküldte cimbi
Az ivóvíz arzén mentesítésére miért van szükség? N [tovább ...]

[Hírek] SAJTÓKÖZLEMÉNY A TÜDŐSZŰRÉS FONTOSSÁGÁRÓL
Beküldte Szabó József
Kedves Viktória! Egyelőre nem tudom megmondani mik [tovább ...]

[Hírek] SAJTÓKÖZLEMÉNY A TÜDŐSZŰRÉS FONTOSSÁGÁRÓL
Beküldte k.viktoria
Érdeklődni szeretnék hogy mikor jön a tüdőszűrő bu [tovább ...]

[Tartalom] Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl
Beküldte Juhász Péter
Kedves Ádám!Köszönöm.

[Tartalom] Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl
Beküldte crocodilehunter
"úgy ezt jelenteni fogom a munkáltatójának." Tessé [tovább ...]

[Tartalom] Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl
Beküldte Juhász Péter
Kedves Lajos!Írta ezt nekem: "Nem kioktatásra van, [tovább ...]

[Tartalom] Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl
Beküldte cimbi
Tisztelt Polgármester Úr !Utálom a politikát mert [tovább ...]

[Tartalom] Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl
Beküldte Szabó József
Uraim! Kérek mindenkit a beruházásról írjon, ne eg [tovább ...]

[Tartalom] Szennyvízberuházással kapcsolatban felmerült gyakran ismételt Kérdések és Válaszok a jelenl
Beküldte Juhász Péter
Kedves Lakosok!Kedves Cimbi és Lajos! Önöknek is m [tovább ...]