<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Befejeződött a Monostorpályi Szennyvízelvezetés fejlesztése II. ütem című projekt

Befejeződött a Monostorpályi Szennyvízelvezetés fejlesztése II. ütem című projekt

2020-01-28 17:49:34

Befejeződött a Monostorpályi Szennyvízelvezetés fejlesztése  II. ütem című projekt

A Széchenyi 2020 program keretében Monostorpályi Község Önkormányzata 123,66 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Monostorpályi szennyvízelvezetés fejlesztése II. ütem” elnevezésű, KEHOP-2.2.2-15-2017-00130 azonosító számú projekt megvalósítására.

A beruházás összesen 145,48 millió forintból valósult meg, amit 85%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszírozott. A projekt támogatási összegéből Monostorpályi Község Önkormányzata részesült az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

A Hosszúpályi agglomerációba tartozó Hosszúpályi, Monostorpályi és Hajdúbagos községek szennyvízelvezetési és tisztítási projektje 2016. nyarán valósult meg, KEOP-1.2.0/09-11-2011-0045 számon. Monostorpályi nagyközségben a település legnagyobb részén elkészült a szennyvízelvezető csatornahálózat, azonban finanszírozási és egyéb okokból kifolyólag néhány szakaszon - ahol egyébként a vezetékes a vízellátás kiépített - nem készült el a csatorna. A település azon területein ahol a szennyvízelvezető csatornahálózat nem készült el, a szennyvizet közműpótló berendezésekbe vezették (emésztő, illetve szikkasztógödrök). Ezekből közműpótló berendezésekből az ex-filtráció következtében a szennyvíz el tudott szivárogni a talajba, károsítva a talajvizet, valamint az onnan táplált rétegvizet, ennél fogva a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő projekt megvalósítása mind műszaki, mind gazdasági szempontból elengedhetetlen volt.

„Monostorpályi szennyvízelvezetés fejlesztése II. ütem” című projekt elszámolható összköltsége 145 481 222 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 123 659 039 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású volt. A projekt a megvalósításával hozzájárult Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez.

A projektről bővebb információt a http://monostorpalyi.hu/microsite/monostorpalyi-szennyvizelvezetesfejlesztese/index.html weboldalon olvashatnak.

 

 








Megosztás közösségi oldalakon

Pályázatok


SZÉCHENYI 2020
    Időjárás
    MAGYAR FALU PROGRAM
    Facebook oldalunk
    Belépés/Regisztráció




    Facebook connect Belépés Facebookkal

    Regisztráció helyett egyszerű belépés!
    A lenti gombra kattintva beléphetsz a Facebook profilod segítségével weboldalunkra.

    Tovább a profil oldalamra

    Facebook kilépés!
    A lenti gombra kattintva kilépsz a Facebook profilodból.

    Kiadványaink
    Monostorpályi szennyvizelvezetés fejlesztése