<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Népszámlálás 2022

Népszámlálás 2022

2022-10-26 14:53:04

Népszámlálás 2022

Tisztelt Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. október 1. és november 28. között a Központi Statisztikai Hivatal országos népszámlálást végez. Az online kitöltés lehetősége 2022. október 19-én lezárult, ezt követően 2022. november 20-ig számlálóbiztosok keresik fel azon háztartásokat, amelyek nem éltek az online kitöltés lehetőségével.

A számlálóbiztosok saját, névre szóló, egyedi azonosítószámmal ellátott számlálóbiztosi igazolvánnyal rendelkeznek, amely a személyi azonosságot igazoló fényképes okmánnyal, tehát a személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal együtt érvényes.

Településünkön a számlálóbiztosi feladatokat a hivatal dolgozói, Faragó Tünde, Karczáné Kenyeres Krisztina, Kucskár Andrásné és Részegné Nagy Ágnes végzi. Kérjük segítsék őket munkájuk elvégzésében!

A számlálóbiztosokat a népszámlálás teljes időszakában működő, ingyenesen hívható információs telefonszámon (+36-80-080-143) is ellenőrizni lehet. Amennyiben a felsorolt számlálóbiztosoktól eltérő, illetéktelen csalók próbálnak bejutni Önökhöz, illetve adatokat próbálnak kicsalni, tegyenek feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de személyesen is lehet bejelentést tenni bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon.

Ha a számlálóbiztos az adott címen nem jár sikerrel, a postaládában hagy egy értesítőt, amelyen telefonszámát is megadja. Ezen a számon lehetséges időpontot egyeztetni az illetékes számlálóbiztossal, annak érdekében, hogy olyan időpontot találjanak, amikor biztosan megvalósítható a kérdőív kitöltése.

A számlálóbiztost nem kötelező beengedni a lakásba, a kérdések a lakás előtt, az udvaron vagy a folyosón is megválaszolhatók.

Az adatszolgáltatás egy lakáskérdőív kitöltésével indul, majd a személyi kérdőív következik – utóbbiból annyit kell kitölteni, ahányan az adott lakásban élnek. A kérdések megválaszolása kötelező, kivéve azokat, amelyek a nemzetiségi hovatartozásra, az anyanyelvre, a családi, baráti közösségben beszélt nyelvre, a vallásra, az egészségi állapotra, fogyatékosságra kérdeznek rá. A számlálóbiztosok, amennyiben szükséges, segítenek értelmezni a kérdéseket és a válaszlehetőségeket. A számlálóbiztosok az adatokat elektronikusan, tableten rögzítik, majd a kérdőív befejezése után beküldik azokat a KSH felé. A népszámlálásban való részvétel egy 2–3 fős háztartás esetében alig fél órát vesz igénybe.

A számlálóbiztos a kérdésekre adott válaszokat elektronikusan, tableten rögzíti, amelyen kizárólag a népszámlálásra fejlesztett szoftver fut. Ezen az eszközön semmilyen adat nem tárolódik, a számlálóbiztos a kérdőív kérdéseire adott válaszokat megküldi a KSH részére. A számlálóbiztosok titoktartási nyilatkozat aláírásával vállalják, hogy a kapott válaszokat, illetve a tudomásukra jutott egyéb információkat bizalmasan kezelik, azokat más személynek nem adják át, valamint, hogy az adatszolgáltatóval folytatott beszélgetést semmilyen eszközzel nem rögzítik.

Ha egy háztartás se online, se számlálóbiztos segítségével nem töltötte ki a kérdőívet, akkor november 20. és 28. között már csak a települési jegyzőknél jelentkezve, pótösszeírás keretében lehetséges részt venni a népszámlálásban. Javasoljuk, hogy még időben, számlálóbiztos közreműködésével töltse ki a kérdőívet.

 

További információk a https://nepszamlalas2022.hu/ honlapon érhetőek el.








Megosztás közösségi oldalakon

Pályázatok


SZÉCHENYI 2020
    Időjárás
    MAGYAR FALU PROGRAM
    Facebook oldalunk
    Belépés/Regisztráció




    Facebook connect Belépés Facebookkal

    Regisztráció helyett egyszerű belépés!
    A lenti gombra kattintva beléphetsz a Facebook profilod segítségével weboldalunkra.

    Tovább a profil oldalamra

    Facebook kilépés!
    A lenti gombra kattintva kilépsz a Facebook profilodból.

    Kiadványaink
    Monostorpályi szennyvizelvezetés fejlesztése